Oldal kiválasztása

 

  1. Az étcsokoládé javítja a közérzetet

A kakaóbabban megtalálható az anandamid és feniletilamin nevű vegyület, melyek felelősek a jó közérzet és a boldogság érzésének megteremtéséért, illetve enyhíthetik a depressziót is.

Az étcsokoládé természetes, egészséges, ízletes (és legális) módja annak, hogy felpörögj és boldog légy!

 

  1. Serkenti az agyműködést, javítja az emlékezőképességet

A kakaóbab tartalmaz teobromint is, amely az idegrendszerünket erősíti, illetve koffeint, amely serkentőleg hat agyműködésünkre. A kakaóbab koffein tartalma alacsony, így nyugodtan fogyaszthatják azok is, akik nem szeretnek kávézni.

 

  1. Egészséges – magas antioxidáns tartalom

Az egyik legnagyobb előnye az étcsokinak, hogy a benne lévő kakaó magas arányban tartalmaz flavonoidokat, amelyek antioxidáns hatásúak, azaz a káros oxidációs folyamatoktól védik a sejteket.

A kakaóbab negyvenszer annyi antioxidáns tartalommal rendelkezik, mint például az áfonya!

 

  1. Az étcsokoládé jótékony hatással van az erek rugalmasságára, a szívre és vérkeringésre

Az étcsokiban lévő kakaó kiváló tápanyag a bélrendszerünkben élő jótékony baktériumoknak, amelyek gyulladásgátló anyagot termelnek, ami felszívódva a szervezetünkben szívvédő hatással rendelkezik.

 

  1. Magas kalcium tartalom

A kakaóbabban több a kalcium, mint a tehéntejben! 100g kakaóbabban 160mg, míg 100ml tejben 125mg kalcium található. Ha nem fogyasztasz tejtermékeket, akkor a kakaóbab tökéletes alternatívát jelenthet számodra.

 

  1. Magas magnézium tartalom

A kakaóbab és az étcsokoládé rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a magnéziumhiány okozta betegségek kialakulását.

A nyers kakaóbab az egyik legmagasabb növényi alapú magnéziumforrás. A magnézium nagyon fontos az egészséges szívhez, segít a glükóz energiává alakításában és lehetővé teszi az agy egészséges működését is.

 

  1. Magas vas tartalom

A kakaóbab az ember által ismert legmagasabb vastartalommal rendelkező növényi eredetű táplálék (7.3 mg / 100g).

Összehasonlításképpen: a marhahús 2.5 mg / 100g, a spenót 3.6 mg / 100g vasat tartalmaz.

 

Fontos tudni, hogy ezek a pozitív tulajdonságok csak akkor jelentkeznek, ha minőségi étcsokoládét fogasztunk!

De mi jellemzi a jó minőségű étcsokoládét??

  • 50% fölötti magas kakaótartalom (minél magasabb, annál hatékonyabban fog segíteni az egészségünk megőrzésében, hiszen annál nagyobb arányban tartalmaz értékes összetevőket, ez egyúttal azt is jelenti, hogy minél magasabb a kakaótartalom, annál kevesebb a hozzáadott cukortartalom is).
  • Minél kevesebb adalékanyag szerepeljen az összetevők között! Akkor járunk a legjobban, ha 5%-nál nem magasabb a hozzáadott anyagok mennyisége. A lényeg: ha már nem több soros az összetevő lista, hanem pár szavas, akkor biztos, hogy jól fogunk választani.
  • Minőségi forrásból, organikus, vagy bio gazdálkodásból származó kakaóbab.