Oldal kiválasztása

Akik kacérkodnak az angol nyelvtanulással azokban biztosan megfogalmazódott már az a kérdés, hogyan is kezdjem az angol nyelvtanulást? Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesen miképp is érdemes nekilátni az angol nyelvtanulásnak. Ehhez pár kezdeti lépést és néhány jó tanácsot is összegyűjtöttünk a könnyebb kezdéshez.

 

Első lépések angol nyelvtanulás

Sokan vannak, akik kezdetben magányos farkasként veselkednének neki az angol nyelvtanulás rengetegének, azonban egy megfelelő tanfolyamon sokkal könnyebben haladhatunk a kijelölt úton. A jó tanfolyamon a saját időbeosztásodhoz igazíthatod az órarendedet, a tanárok pedig hozzád igazítják a tananyagot és a haladási rendet.

Amennyiben találtunk egy jó tanfolyamot, második lépésben érdemes beszereznünk egy jó alap nyelvtankönyvet is. Egy jó angol nyelvtankönyv tartalmazza azokat a nyelvtani alapokat, amelyeket a való életben a legalapvetőbb kommunikációhoz tudni kell. A tanfolyamon tanító tanárok általában el tudnak látni minket tanácsokkal, erre vonatkozóan is.

Harmadik lépésben érdemes beszereznünk a leggyakrabban használt 3000 angol szó listáját.

Az angolban a leggyakoribb kifejezések a „with”, „of”, „to” szavak köré csoportosíthatók. Ilyen, kész angol kifejezéslista sajnos interneten nem elérhető, de könnyen elképzelhető, hogy a tanfolyamon tanító tanárok ebben is tudnak segítséget nyújtani.

Ha segítségre van szükséged az első lépésekhez, akkor Budapesten a Behappy Nyelviskola kezdő szinten is mindenben segít!

Sikeres angol nyelvtanulás titka

A sikeres angol nyelvtanulás titka, ha rendszeresen és kitartóan gyakorlunk, és minél előbb elkezdjük. Nem mindegy azonban a gyakorlás mikéntje sem. Az alábbiakban jöjjön pár tipp a hétköznapi nyelvtanuláshoz.

 

Angol beszéd gyakorlása

Egy nyelvnek az ismerete nagyon összetett készség. A jó olvasási készség még nem biztos, hogy magával hozza automatikusan azt is, hogy jól tudunk beszélni. Ezért ragadj meg minden lehetőséget arra, hogy angolul beszéljünk. Ehhez az is elég lehet, h a szavak hangos kimondása is lehet.

 

Angol szavak tanulása

A szókincs egy olyan alap, amit sehogy sem tudunk kiváltani mással és borzasztóan fontos a nyelvtudáshoz. A leggyakoribb szavak, kifejezések tanulásához a fentebb említett lista nagyon nagy segítséget nyújthat. Napi pár szó, vagy kifejezés megtanulásával könnyedén haladhatunk a szókincsünk fejlesztésével.

 

Angol nyelv hallgatása

Nagyon jó gyakorlás, ha az írott szövegeket meg is tudjuk hallgatni. Egy tanfolyamon erre garantáltan lesz is lehetőségünk, de otthon például egy felirattal nézett film is fejlesztheti a hallás utáni értésünket. Amennyiben erre is elég időt szánunk, akkor megszokhatjuk hogyan beszélik, használják az anyanyelvi beszélők az adott idegen nyelvet.

 

Angolul olvasás

Olvasással a nyelvtani készségeinket és a szókincsünket is egy időben tudjuk bővíteni. Minél többet olvasunk, annál többször találkozhatunk olyan nyelvtani szerkezetekkel, amikről tanulunk is, amik így könnyebben rögzülhetnek.

 

Angol nyelvtanulás gyakorlással

Ahogy már említettük is, a gyakorlás folyamatosságában rejlik az angol nyelvtanulás kulcsa. Minden nap néhány perc angolozás, rövid és hosszútávon is megteszi hatását, amit mi magunk is érezni fogunk tudásunkon és készségeinken.

 

Összegezve:

A sikeres angol nyelvtanuláshoz a nyelv minden aspektusán a gyakorláson van a hangsúly. Legyen szó olvasásról, írásról, beszédről, gyakorlás nélkül a fejlődés is lassú lesz. Ellenben napi pár perces gyakorlással elképesztően gyorsan is képesek lehetünk fejlődni, míg el nem érjük a kívánt szintet.