Oldal kiválasztása

 

A kismamának a szülés után leginkább sok segítségre van szüksége, hogy csak a babával tudjon törődni, és, hogy regenerálódni tudjon a szülés után.

A segítség jelentkezhet lelkes rokonok, de még inkább praktikus előkészületek és hasznos eszközök képében.

 

A szülés utánra a szülés előtt kell felkészülni

A filmeken a szülés után pár órával a mama boldog mosollyal odateszi maga mellé egy hordozóban az édesen alvó újszülöttet, és máris nekiáll főzőcskézni, takarítani, üdvözlőlapokat gyártani.

Az életben ez ritka.

A szülés után a mamának arra lesz ideje, hogy a két-három óránkénti etetés közben aludjon egy kicsit. Nem lesz ideje szinte semmi másra. Ezért erre az időszakra érdemes jól felkészülni, és profi módon előkészíteni.

Olyan ez, mint a mesében, az esküvővel ér véget a történet. A szüléshez való összekészítendő kórházi csomagról sok szó esik. Aztán mikor hazamegyünk a babával, és becsukjuk az ajtót magunk mögött, akkor snitt…

Érdemes jó előre felkészülni. Ne csupán a kórházi csomagot állítsuk összes, hanem a babaváró csomagot is.

 

Babaváró csomag

Mi az a babaváró csomag? Nem kell túlbonyolítani. A babát pelenkázni kell, öltöztetni, etetni, fürdetni, szórakoztatni és altatni kell. Ezen kívül sokat fotózni.

Tehát szükség lesz textil és eldobható pelenkákra, törlőkendőkre és popsi krémre. Jellemzően 56-62 méretű body-kra és rugdalózókra, az alváshoz pedig hálózsákra. Fürdéshez kell kád, babafürdető, hőmérő és fürdőlepedő.

Az altatáshoz a mamára lesz szükség, szoptatós párnára és egy biztonságosan berendezett kiságyra. A fotózáshoz pedig telefonra és egy Első éveim című könyvre lesz szükség.

 

Profi, előre összekészített Babaváró csomag

A jó minőségű, profi módon összekészített és megrendelhető babaváró csomagban benne van minden, amire valóban szükség lesz. Ezen kívül sorvezetőnek is alkalmas, hogy mire lesz otthon szükség a következő hónapokban.

 

A csomag tartalma:

A csomagokban a szükséges ruházat megtalálható, Baba body és rugdalózó. 56 vagy 62 méretben.

Univerzálisan használható textil pelenka, pelenka, popsi krém, törlőkendő, fürdőlepedő, fürdő hőmérő is található. És pluszban egy puha Babatakaró.

Alváshoz és szoptatáshoz, MAM Mini Air szilikon cumi és MAM Anti Colic 160ml cumisüveg. Ezen kívül, ami az alváshoz a legfontosabb, egy pihe-puha nyuszis szundikendő is van a csomagban.

 

Pluszban érdemes minden csomaghoz választani az Első Éveim babaváró csomagot, mely egy gyönyörűen illusztrált Disney babakönyvet tartalmaz. Ebben megörökítheted a baba első éveinek vissza soha nem térő eseményeit.

 

Mire van szükség a Szülés utáni cheklist vagyis ellenőrző lista

Kórházi csomag összekészítése, akár már a 4-5. hónapban.

Babaváró csomag + Első éveim babaváró könyv

Szoptatós párna megrendelése

Amire szükség van, de később lesz róla szó: Babaágynemű, zsebes tároló, falvédő megrendelése és

Babaruhák beszerzése.