Oldal kiválasztása
 

A mai élettempónk mellett komoly odafigyelést igényel, hogy a kapcsolatainkat fenntartsuk, ápoljuk. Anélkül, hogy szánnánk rá időt, energiát és akár még tanulást is, nem fog menni.

Könyvtárnyi szakirodalom foglalkozik vele, néha mégsem tudjuk, mivel okozhatunk örömet a kedvesünknek. Néha Ő maga sem tudja, úgyhogy kísérletezzünk egy kicsit.

 

Mivel okozhatok örömet a kedvesemnek?

Az, hogy kinek mi okoz nekünk örömet, változatos, ahány ember, annyi féle lehet. De van vezérfonal, amit érdemes követni, és kipróbálni, mi az, ami igazán örömet szerez nekünk, a kedvesünknek.

 

  1. Együtt töltött idő

A rohanó életforma, és az egymástól távol élő családtagok miatt, a magány népbetegséggé változott. Ezért a legnagyobb ajándék, amit egymásnak adhatunk, amit a kedvesünknek adhatunk, az a minőségi, együtt töltött idő. Lehet ez közös program, de lehet egy filmnézős este otthon.

A kulcsszó a minőségi idő, ami azt jelenti, hogy egymásra figyelünk. A telefon lenémítva, és tényleg legyünk ott a kedvesünkkel.

  1. Cselekvő támogatás

Mindenkinek mást jelent a támogatás. Nekünk azt kell tudnunk, hogy a kedvesünknek mi fogja azt jelenteni, hogy mi támogatjuk őt. Általában nagy dolgokat értünk ezen. Amikor támogatjuk a kedvesünk munkáját azzal, hogy hagyjuk őt otthon is dolgozni, vagy törődünk a munkatársakkal is, céges bulikat szervezünk. esetleg vele együtt edzünk a következő maratoni futásra.

Pedig támogatás a minden reggel ágyba vitt kávé, a hétvégi kirándulásokra készített szuper-szendvics.

De van, akinek a sok-sok facebook like jelenti a támogatásunkat.

És van, hogy a kedves az ajándékokból érzi a szeretetünket.

 

  1. Ajándékozás

Az ajándékozásnak több formája is van. Van, aki az apró ajándékokat kedveli, amik kapcsolódnak a mindennapokhoz, és nem korlátozódnak a „hivatalos” ünnepekre. Erre mondjuk, hogy minden nap karácsony. Ezek az ajándékok minden napos odafigyelést igényelnek, és lehet az ajándék akár egy hűtőmágnes is, ami azt mondja, „te vagy a legjobb horgász”, vagy a „legjobb fodrász”.

És van, amikor a kedves a ritka, de nagyobb ajándékokból érzi a szeretetünket. A karácsony tökéletes alkalom a „nagy” ajándékokra. Egy ajándék webshopban biztosan megtalálod a legjobb ajándékot!

 

 

 

  1. Érintés

Az érintés nagyon fontos, tudjuk, hogy egy kisbaba akár megbetegedhet, ha nem érintik meg őt. A kedvesünk is így van ezzel. A napok rohannak, ahogy a hetek is, és észre se vesszük, de akár hónapok óta nem kaptunk minőségi érintést egymástól. Minőségi, értsd, nem rutinszerű, lélekkel teli érintés.

 

Összegezve

A harmonikus együttélés alapja, hogy tudjunk örömet szerezni a kedvesünknek. Mert ha Ő boldog, a család is boldog. Érdemes a szeretetnyelv vezérfonalon végig menni, és kideríteni, hogy mi okoz igazán örömet. Érdemes szakítani az elvárásokkal, a szokásokkal, és kideríteni, hogy szívből, mi az, ami örömet szerez. Lehet örömforrás a közös programok, a támogató családi hozzáállás, az érintés, és az ajándékozás is. És kedvünkre kombinálhatjuk őket. Például egy közös wellness hétvége jó példája az ajándékozásnak és az együtt töltött időnek. A lényeg az őszinte odafigyelés, és a lélekjelenlét. Akkor nem lőhetünk mellé. Kísérletezésre fel!